Verjaardagscadeau: Zeeland

Voor mijn verjaardag kreeg ik heel veel cadeaus (zeker als je in aanmerking neemt dat ik helemaal niet thuis was op mijn verjaardag) en een daarvan was een paar overnachtingen in een hotel in Zeeland. En daar ben ik nu.

De eerste tussenstop was een wandeling in Serooskerke, waar je weer uit bent voor je er erg in hebt.

image

Verder ging de wandeling langs allerlei mooi watergebied, waar ik smienten, kuifeenden en een zebra-eend zag die ik nog niet heb kunnen definiëren. Helaas waren ze te ver weg om ze op de foto te krijgen. Het meertje lukte wel:

image

We liepen door heel veel blubber en van de klei aan mijn schoenen had Hella Jongerius vermoedelijk een stevige vaas kunnen maken. De vergezichten over de Oosterschelde en de voormalige polders maakten gelukkig een hoop goed:

image image image

Kijk, daar ben ik!

We zagen ook mensen die allerlei onduidelijke dingen aan het doen waren, zelfs ín zee:

image

Het bleken uiteindelijk leden van de Jonge Vlaamse Natuurvorsers te zijn, op zoek naar vogels. Of nou ja, die naam heb ik zelf verzonnen, maar voor de rest klopt het. Ze waren op zoek naar lepelaars, die ik later inderdaad zag. En zij niet, geloof ik. Verder kwam ik nog langs mijn favorietste plaatsnaambord:

image

En een paar jaar geleden waren dit nog allemaal weilanden:

image

Nu is het een vogelwalhalla en dat heeft zich in de vogelwereld snel rondgepraat: het was er superdruk met ganzen en steltlopertjes assorti en wederom een lepelaar. Die uiteraard ook hier niet op de foto staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s