Zweedse les

Zometeen ga ik naar Zweedse les. Dit wordt de derde keer en  ik heb er zin in. Hoe gaaf is het om een totaal nieuwe taal te leren?!

Ik dacht overigens dat ik al best wel enige vaardigheid had in het Zweeds (de hoeveelheid VPRO-jeugdseries die ik vroeger bekeken heb, is eindeloos), maar dat blijkt vies tegen te vallen. Bij deze opdracht:

image

schreef ik dit:

”Hej hej, jag heter Lasse och jag kommer från Göteborg. Jag bor i Lund, jag arbetar här på universitetet, som lärare. Jag är inte gift, men ja har en flickvän. Hon heter Liis och kommer från Finland. Liis läser psykologi här i Lund. Hej då!”

En tja, het heeft toch nét niet helemaal de gelaagdheid die ik voor ogen had. Maar wie weet wat ik vanavond allemaal weer ga leren. Misschien kan ik na les drie ook wel iets vertellen over het feit dat deze jongeman met blote voeten op een rots zit en dat hij schalks over zijn schouder kijkt en waarom hij een petje op heeft en… Spannend hoor!

Hej då!

 

P.S. Ik weet inmiddels wel uit mijn hoofd welke nummertjes ik op mijn toetsenbord moet gebruiken om een ä, een å en een ö te gebruiken.

5 thoughts on “Zweedse les

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s