Tegelen

Vandaag was ik in Tegelen. Dat is dus iets anders dan ‘Vandaag was ik aan het tegelen’. Dat kan ik namelijk niet. Ik kan wel wandelen in Tegelen, dus dat deed ik dan maar.

Van Tegelen wist ik niet heel veel meer dan dat het vlak bij Venlo ligt en dat vond ik niet direct een lekker verkoopargument. Bij Venlo denk ik vooral aan Geert Wilders, drugstoerisme en lelijke industriegebieden, niet per se de beste Unique Selling Points die je je kunt wensen.

Een sterk argument om wel mee te gaan naar Tegelen om daar te gaan wandelen, was het feit dat de wandeling langs een abdij met restaurant voerde. Laatst bezocht ik tijdens een wandeling ook de abdij bij Tilburg, waar ze La Trappe maken en dat was best wel een succes. Ik besloot Tegelen dan maar even te Wikipedia‘en en dat was een goed plan: Tegelen is historisch bezien onwijs interessant!

Ten eerste maakten ze daar in de Romeinse tijd al dakpannen en dat zijn ze tot op heden blijven doen onder het motto ‘Never change a winning industry’. Verder hebben ze daar, mede door die tegelindustrie, waarvoor nogal wat lagen grond afgegraven moesten worden, heel veel fossielen gevonden, van allerlei al dan niet inmiddels uitgestorven dieren (lees die Wikipedia-link maar even).

De wandeling ging door het Jammerdal (toffe naam, toch?), langs de voornoemde abdij, door Duitsland, langs een kleigroeve en over een holle weg en was dus zeer de moeite waard.

Verder las ik in de trein ernaartoe mijn boek uit en oefende ik een deel van mijn Zweedse woordjes. Voeg daar een hele dag zonneschijn aan toe en ik denk dat we dan wel mogen spreken van een geslaagd evenement.

4 thoughts on “Tegelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s