Enkhuizen (en Haarlem)

Gisteren had ik weer zo’n beetje de hele dag binnenshuis doorgebracht, omdat er gewerkt moest worden. Daarom vond ik dat ik vandaag naar buiten mocht, dus kwam het goed uit dat ik deze in mijn bezit had:

image

Nu mocht ik gratis met de trein! Naar Enkhuizen!

Daar was ik in een ver verleden al wel eens geweest, maar toen ik had ik meer oog voor de plaatselijke concertzaal – waar ik oprecht de naam niet meer van weet – dan voor de, blijkbaar, prachtige historische panden. Het enige wat ik over Enkhuizen kon vertellen, is dat ze er de meest bizarre straatnamen hebben, zoals Drie Groene Eikels (daar woonde ooit een studiegenoot van me) en Spaans Leger (waar zijn neef woonde, die we op Pinkpop tegenkwamen, maar dat is een te ingewikkeld verhaal om hier uit te leggen).

Plan A voor vandaag was om alle rare straatnaambordjes te fotograferen, maar – dat zul je altijd zien – in eerste instantie kwam ik die helemaal niet tegen. Plan B werd het fotograferen van willekeurige mooie beelden:

image

Zoals van de haven dus. En nog zo wat dingen:

image

image

Het was allemaal zo pittoresk, dat ik me al snel in vroegere tijden waande. En de camera op mijn telefoon ook, kijk maar:

image

image

image

Op het het stadhuis, ook uit vroeger tijden, hing een tekst van Vondel:

image

De rest van het gebouw zag er zo uit:

image

Er waren ook heel lelijke bomen:

image

Maar gelukkig ook mooie:

image

Deze tekst was ook heel mooi:

image

Maar misschien niet zo goed leesbaar.

De tocht ging verder langs meer oude gebouwen en wederom de haven:

image

En een kleine detour bracht ons ook nog bij de Zuiderzee:

image

Nee hoor, dat was natuurlijk gewoon het IJsselmeer:

image

Ook op de weg naar huis namen we een omweg en reden we met de trein via Alkmaar naar Haarlem, om ook daar nog even wat mooi weer te kunnen vangen. Vreemd genoeg nam ik daar maar één foto, dus we moeten nog eens terug.

image

Terug in Utrecht aten we bij Quignon, wat best prima, maar niet heel memorabel was. Tom dacht er ook het zijne van, kijk maar:

image

5 thoughts on “Enkhuizen (en Haarlem)

  1. Tof! Ik zag laatst het project van iemand om alle gemeenten van Nederland door te fietsen. Ga jij alle monumentale plekken van de Nederlandse literatuur bezoeken? Alle plak-kaat-ten, (hoe schrijf je dat nu weer), borstbeelden, etc?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s