Dingen die in het buitenland veel leuker zijn dan thuis

Op dit moment ben ik vakantie aan het houden in België. Of eigenlijk ben ik Koningsdagvluchteling, maar dat klinkt ook meteen weer zo dramatisch en eerlijk gezegd vermaak ik me opperbest. Dat komt allereerst doordat ik gewoon een hoop leuke dingen aan het doen ben (als ik weer thuis ben en een betere internetverbinding heb, zal ik met foto’s verslag doen van mijn avonturen), maar het komt ook doordat de gewone, alledaagse dingen in het buitenland een stuk leuker zijn.

Ik heb aan best veel dingen een hekel, bijvoorbeeld aan supermarkten, treinreizen in de spits en mensenmassa’s. Het zijn zaken die ik in mijn dagelijkse leven thuis zo veel mogelijk probeer te vermijden. In het buitenland echter, ga ik met plezier een supermarkt in, vooral als het zo’n heel mooie grote is, met ruime paden, aparte bakkersafdelingen en producten die ik niet ken. Dan kan ik zelfs, mijn karretje langs de schappen voortduwend, korte momentjes van geluk ervaren, daar waar ik in de Albert Heijn XL op Overvecht met mijn blik op oneindig en mijn geest in autistenmodus, zo snel mogelijk naar de kassa probeer te komen (daarbij steevast belangrijke zaken vergetend). Ik denk dat het komt doordat buitenlandse supermarkten gewoon veel beter zijn dan de onze. Wanneer opent de eerste Real dan wel Carrefour zijn deuren in Nederland?

Reizen met de (stop)trein in de spits mag ik ook niet bepaald tot mijn hobby’s rekenen, hoewel het net een graadje minder levensvreugdopzuigend is dan supermarktbezoek. Mijn beeld van de hel is een oneindige supermarkt, maar ik denk dat het vervoer ernaartoe per sprinter gaat. Die dan echt in iedere Dantische afdeling stopt (en vertraging oploopt). En er is dus ook geen wc aan boord. Reizen per trein in het buitenland vind ik echter voornamelijk ontspannend. Ik weet wel dat het verschil maakt of je ergens per se op tijd moet zijn of dat je met je hoofd in vakantiestand eigenlijk niet maalt om een half uurtje vertraging, maar toch.

Ten slotte doe ik er in Nederland alles aan om hossende mensenmassa’s te mijden, maar in het buitenland mag ik graag een kermis bezoeken, de drukte van een toeristenfuik als Brugge in wandelen of een gezamenlijke herdenking bijwonen. Dat laatste deed ik gisteren in Ieper, toen ik eindelijk een keer getuige mocht zijn van The Last Post, wat ik stiekem best wel indrukwekkend vond. Ik ben dus Nederland ontvlucht vanwege alle koningsdagellende, maar hier in België heb ik me al meer dan eens onder de mensen gewaagd. Eerlijk is eerlijk, na een dag Brugge met honderdduizenden toeristen en evenzovele pittoreskiteiten was mijn geest ook nogal overbeïndrukt en was ik bekaf, maar alle oranjefrivoliteiten had ik al veel eerder voor gezien gehouden.

Alleen al hierom moet een mens af en toe op vakantie. Suggesties voor de zomervakantie zijn welkom (graag op auto-afstand en met niet al te veel mensen in de buurt…)

6 thoughts on “Dingen die in het buitenland veel leuker zijn dan thuis

    • 🙂
      Zweden is zeer zeker een van de opties, maar daar het met de auto moet en ik alles in m’n eentje rijd, zijn de mogelijkheden daar alweer wat beperkt. En Ystad, Malmö, Helsingborg, Klippan en Ängelholm heb ik al gezien…

  1. Peter en ik zijn bij een huisje in Orust geweest, op een schiereiland, net boven Goteborg. Als dat binnen de mogelijkheden zit, rijtechnisch,, moet je zeker even nog het adres navragen bij ons en de contactgegevens van die mensen/ verhuurders want ik vond het daar fantastisch! Eigenlijk zou ik bijna terug willen om er nog eens heen te gaan, ware het niet dat dat eigenlijk tegen mijn principe is om een vakantie twee keer op dezelfde plek te doen.

    Wandelen langs de Hadrian Wall vond ik ook erg leuk, is ook niet zo heel erg ver weg. Kun je misschien wel met de boot en de auto helemaal vermijden!

  2. Pingback: Kleve und Rees | Skietje

  3. Pingback: Dordrecht | Skietje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s