Zutphen – Deventer

De afgelopen weken was ik vooral aan het nakijken in de spaarzame tijd die ik had. Examens en achterstallig nakijkwerk en nieuwe opdrachten: genoeg variatie, maar weinig ruimte voor leuke dingen. En deed ik eens iets leuks, dan had ik geen tijd om erover te schrijven.

Het is niet dat ik al klaar ben, maar aangezien mijn weekend vier dagen telde deze week, stond ik mezelf toe niet de hele tijd te werken. Dus kon ik naar het oosten!

De trein reed via Arnhem naar Zutphen, want daar startte de wandeling.

image

We moesten over een heel enge spoorbrug, waardoor je naar beneden kunt kijken. Maar ook om je heen en dat is beduidend beter.

image

Bij dit bordje mag je zelf even een flauwe woordgrap maken:

image

Of een rebus natuurlijk.

Dahag Zutphen!

image

Bijna de hele route liep langs de IJssel, dus die kregen we regelmatig te zien. Maar dat geeft niet, want het is mijn favoriete rivier. Van de grote rivieren althans, want van de kleintjes vind ik de Geul, de Gulp en de Linge het leukst. Of ben ik de enige met lievelingsrivieren?

image

Zie je wel, de IJssel!

image

Verder zagen we ook heel veel van dit soort wegen en dieren assorti. Heel veel vlinders bijvoorbeeld, die zich niet makkelijk laten fotograferen.

image

Er was ook een ezel en die wilde juist heel graag op de foto:

image

image

Tom was helemaal blij, want de route bevatte ook een kasteel!

image

We liepen ook over dit soort wegen:

image

En ineens stonden we oog in oog met de kasteelruïne:

image

image

In dit deel van het land sterft het trouwens van de ooievaars. Die waren helemaal niet moeilijk op de foto te zetten. Het zijn net ezels.

image

En hier zit een roofvogel in de boom, maar dat moet je maar even van me aannemen…

image

Er waren ook redelijk wat koeien. Hallo!

image

Ondertussen liepen we nog steeds langs de IJssel hoor. Mooi hè? Ik zei het toch.

image

Er waren ook veldboeketten assorti:

image

image

image

Even hierna liepen we weer over zo’n graspad:

image

Of eigenlijk sjokte ik hier vooral, want mijn moreel was op dit moment uitzonderlijk laag. We keken zeker een half uur lang uit op de A1 waar we onderdoor moesten. Ruim twintig minuten daarvan leek die snelweg geen meter dichterbij te komen. Humpf…

image

Maar kijk, daar is Deventer! Toch nog!

image

image

image

Met z’n molen en z’n Lebuïnuskerk en Dickensiaans georiënteerde straatjes. En ik mocht nog met een pontje ook. Het maakte een hoop goed, maar niet de pijn in mijn knie en bovenbeen, dus vond ik het tijd om naar huis te gaan.

Daar mochten we nog uit eten, bij LE:EN en dat kan ik iedereen aanraden. Bijvoorbeeld omdat het op een supergave locatie zit, namelijk in een oude garage:

image

En ze hebben er heel lekker Aziatisch eten en groene slagroom. Echt jongens, ga daar heen!

image

image

Pandanroom, ❤️!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s