Racefietsen met zijwieltjes – 2

Goed, het gaat gebeuren. Morgen ga ik naar Gouda om mijn fiets te gaan bekijken. En hopelijk te kopen, hoewel ik het inmiddels doodeng vind. En dat komt door jullie!

Ja, dat komt door jullie en jullie goedbedoelde adviezen! Man, ik vroeg om wat tips en ik dacht dingen te horen te krijgen als ‘ga niet meteen 200 kilometer fietsen’ (was ik toch al niet van plan) of ‘als je de bergen in wilt, moet je eerst oefenen’ (maar ik wil de bergen helemaal niet in). Niets van dat alles kwam langs.

Wat er dan wel langs kwam? Heel veel, nauwelijks bemoedigende, opmerkingen over vaseline, bijvoorbeeld. En omdat ik nogal denk in plaatjes, zie ik echt de meeste vreselijke (ontvelde en brandende) taferelen voor me. Dank daarvoor.
Ook vertelde iedereen smakelijk over het niet zo heel erg behendig omgaan met de click-pedalen. En dat ik daar vooral heel erg goed mee moest oefenen. Ja verdorie, die dingen vind ik misschien wel het allerengst van dat hele wielrennen. Dat je dus vast zit en dat je niet meteen los komt als er gevaar dreigt en dat in combinatie met mijn toch al vrij grote lompigheid…nu durf ik dus al helemaal niet meer.

Maar goed, er zijn al meer van mijn goede voornemens en plannen gesneuveld in faalangst, dus dit keer zet ik door. Morgen ga ik naar Gouda. En dan ga ik oefenen. En als ik dan minder dan drie keer (bijna) onderuit ga, dan koop ik mijn fiets. Met alle denkbare accessoires, inclusief click-pedalen en een prachtige fietsbroek. Ik ga dit doen. Morgen meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s