Racefietsen met zijwieltjes – 3

Dit is hem! De mijnes! Kijk hem eens shinen…

Vandaag Gisteren Vrijdag reed ik met milde zenuwen, die ik zelf ook niet helemaal kon verklaren, naar Gouda. Ik ging m’n fiets met toebehoren ophalen. De toebehoren bleken nogal wat voeten in aarde te hebben, dus ik was een uur of twee meer kwijt dan ik er voor uitgetrokken had. Nu is dat niks ongewoons, want ik denk altijd zes kwartier in een uur te kunnen proppen, maar dit keer had het niks met misplaatst optimisme, maar alles met onwetendheid te maken.

Ja, natuurlijk, naar aanleiding van al jullie uitgebreide adviezen had ik heus wel bedacht dat ik niet zomaar weg zou rijden, maar dat ik werkelijk over álles heel goed na moest denken, dat had ik dus niet bedacht.

Er waren bij 12gobiking (fijne winkel, goede service – ga daar heen) ongeveer zevenendertig rekken met kleding: shirtjes, broeken (in dames-, heren- en kijk-maar-even-modellen), schoenen etc. De lijst van benodigdheden was schier eindeloos en deed me een beetje denken aan de lijst voor aanstaande moeders die ik ooit eens onder ogen kreeg: van driekwart wist ik echt niet wat het was. Inmiddels weet ik wel meer van wielrennen dan van baby’s. En dat vind ik een geruststellende gedachte.

Goed, de shirtjes bleken al een heel gedoe, want ik heb (blijkbaar) te brede schouders voor damesshirtjes. Ik vond dat niet heel leuk om te ervaren, maar anderzijds pasten de kleuren van de herenshirts wel een stuk beter bij m’n fiets, dus zo werd het toch nog een beetje vrouwelijk. Als in: het oog wil ook wat, mensen.

Er wachtten me nog driehonderd andere keuzes en de meer dan leuke verkoper wist me bijzonder goed te helpen, dus uiteindelijk is het allemaal gelukt. En kocht ik voor een bedrag waar het me een beetje van duizelde (voor 23,08 euro meer had ik nogmaals mijn fiets kunnen kopen) een best wel professionele wielrenset. Kortom, het is tijd om echt te gaan fietsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s