Racefietsen met zijwieltjes – 4

Ik schreef al best veel over mijn fiets, maar tot nu toe zonder er daadwerkelijk op te fietsen. Afgelopen maandag was het dan toch zo ver: ik overwon mijn schaamte en ging een oefenrondje rijden.

Toen ik eenmaal mijn complete outfit aangetrokken had, vond ik mezelf er nogal bespottelijk uitzien: een broek met een zeemleren luier erin, een eigenlijk net iets te strak shirtje, handschoenen zonder vingers die alleen in de jaren tachtig hip waren, en niet te vergeten een helm. Femke doet alsof ze een wielrenner is. Met carnaval. Zo voelde ik me.

Enfin, nadat ik mijn schroom om überhaupt de tuin in de stappen overwonnen had, haalde ik mijn fiets uit de schuur, stelde ik mijn kersvers gedownloade Strava-app in op mijn telefoon en kon ik ervandoor. EN DAT WAS FANTASTISCH!

Een racefiets is dus echt gemaakt om hard op te fietsen. Met de beste wil van de wereld kón ik helemaal niet langzaam; ondanks het slechte wegdek, ondanks de straffe tegenwind. Alles paste precies en het is dat ik niet zo houd van zweverigheid enzo, maar anders zou ik hier beweren dat ik gemaakt ben om te wielrennen. Had ik dat maar eerder geweten, bijvoorbeeld toen ik als kleutertje ‘net alsof’ deed. Wie weet welke carrière ik had kunnen maken in het peloton!

Oké, even kalm aan weer, want zo geweldig waren mijn prestaties nu ook weer niet. Ik reed echt maar een heel klein rondje:

image

En mijn gemiddelde was ook niet echt van olympische aard:

image

Maar hé, ik viel niet één keer, ging bij het stoplicht heel professioneel om met mijn pedalen en ik haalde zonder al te veel moeite te doen een topsnelheid van 41 km/u. Én ik reed godzijdank niet lek, want hoe ik een band moet verwisselen, dat weet ik ook nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s